Постинг
13.05.2012 17:02 -
Салата веган с дресинг
За начинаещите веганци, салатите са от съществено значение. Вземете си почивка от обичайната маруля и опитайте салата с помощта на други сурови зеленчуци, като чушки и тиквички за основа и дресинг за сурови храни. Идеята е да се нареже всичко на тънки ленти и след това да се овкуси със суров дресинг.
Продукти за 4 до 6 порции
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 голям морков
1 малка тиквичка
1 малка ябълка
1 стрък зелен лук, нарязан на тънко, само зелената част
Шепа слънчоглед или кълнове от елда
2 супени лъжици смлян пресен магданоз
За дресинга
1 чаша вода
1/2 чаша ядки макадамия
1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
1 супена лъжица суров ябълков оцет
1/2 чаена лъжичка смлян чесън
1/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
Щипка лют червен пипер, по избор
Щипка морска сол или на вкус
Начин на приготвяне:
Продукти за 4 до 6 порции
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 голям морков
1 малка тиквичка
1 малка ябълка
1 стрък зелен лук, нарязан на тънко, само зелената част
Шепа слънчоглед или кълнове от елда
2 супени лъжици смлян пресен магданоз
За дресинга
1 чаша вода
1/2 чаша ядки макадамия
1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
1 супена лъжица суров ябълков оцет
1/2 чаена лъжичка смлян чесън
1/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
Щипка лют червен пипер, по избор
Щипка морска сол или на вкус
Начин на приготвяне:
- Нарязват се чушките, морковите, тиквичките, и ябълката на тънки ленти и ги поръсете със зеления лук, слънчогледовите ядки и магданоза. (За по-твърди зеленчуци като моркови, можете да използвате белачка за зеленчуци за да направите тънки ивици.)
- Смесете всички на суровини за дресинга в пасатор на висока скорост, докато получите гладка кремообразна смес. Може да оставите дресинга да преседи в хладилника за 20 минути преди сервиране, за да се сгъсти малко.
- Овкусете зеленчуците с дресинга и сервирайте на масата.
- Източник:recepti-surovoiadstvo.blogspot.com/2012/05/blog-post_742.html
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене