Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 22:50 - Овесена каша с ябълки и канела
Автор: sibillav Категория: Рецепти   
Прочетен: 2928 Коментари: 0 Гласове:
1



 Това е една лесна и вкусна рецепта за сурова овесена каша. Накиснете овеса за една нощ във вода, за да може да се смели по-лесно.

Време за приготвяне: 15 минути
Необходими продукти:
1 чаша овес (може да се замести с булгур)
4 броя сладък сорт фурми (или заместител изсушени смокини или кайсии)
2 чаши вода
1 червена ябълка, нарязана на ситно
1/2 чаена лъжичка канела
Щипка индийско орехче, карамфил или бахар
1 с.л. 
агаве нектар, по избор
Начин на приготвяне:

Накиснете овесените ядки за няколко часа, но по-добре е да ги накиснете за една нощ в 4 чаши вода. Можете също така да се накиснете и фурмите, за да се смелят по-добре с пасатора. След като се напои достатъчно, овеса се изцежда от водата и се изплаква. Добавят се фурмите и 2 чаши вода. Пасират се на висока скорост за около 25 секунди или докато се получи гладка смес. Сервирайте овесената каша в подходяща купа. Смесете нарязаната ябълка, канелата и другите подправки и прибавете към кашата без да размесвате.
Източник:recepti-surovoiadstvo.blogspot.com/2012/05/blog-post_63.html



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 796983
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031