Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2012 07:34 - Кой е построил подводните пирамиди?
Автор: sibillav Категория: История   
Прочетен: 1950 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Подводната археология е на около сто години. За това време изследователите са извършили много удивителни открития. В различните краища на света са намирани загадъчни съоръжения, които приличат на древноегипетските пирамиди.

Езерото Рок се намира на четиридесет километър на изток от Медисън, щата Уисконсин. Водата в него е мътна при лошо време и нищо не се вижда.

Но през 1936 година при хубаво време някой си д-р Морган прелитал със спортния си самолет над водоема и видял под водата очертанията на три големи обекта.

Той намалил височината и пред погледа му се разкрили отчетливи силуети на пирамиди. След тази случка от Рок се заинтересували археолози от цял свят.

image  

Под водата била открита каменна стена, която, при обикалянето й придобила пирамидална форма. След това никой не можел да открие пирамидите, макар че имало много гмуркачи.

Едва десетина години по-късно пристигнали археолози с най-модерна техника и изследвали цялото езеро квадрат по квадрат, докато открили първата пирамида.

Сградата била с правилна форма и имала правоъгълна основа с размери девет на десет метра. Тя със сигурност е творение на човешки ръце, категорични са археолозите.

През 1985 година до японския остров Йонагуни инструкторът по гмуркана Кихачиро Аратаке се натъкнал на странен обект, който се състоял от каменни платформи с геометрични орнаменти.

Конструкцията приличала на пирамидите на древните шумери. Оказало се, че тя има прилика със светилището Мачу Пикчу, построено от инките в Южна Америка.

Как обаче храм на инките се е оказал край бреговете на Япония, не е ясно. Все пак става въпрос за култура, която се е появила на друг континент. Неотдавна поредната пирамида бе намерена на дъното на китайското езеро Фусян.

Тя е висока деветнадесет метра, направена е от каменни плочи и има стълбовидна структура. На дъното на езерото са открити още десетина подобни обекти.

В района на Бермудския триъгълник са открити две подводни гигантски пирамиди, чиито размери са по-големи от пирамидата на Хеопс в Египет. Двете пирамиди са построени от неизвестен материал, който прилича на дебело стъкло. Според специалистите те са построени преди около половин век.

Дали тези пирамиди са плод на човешкия гений или пък са направени от извънземни, все още не е ясно. А защо има еднакви постройки на дъното на океаните в различни краища на планетата, може би ще се разбере след време.

Източник: synovnik.bg




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 800405
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930