Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2012 00:16 - 10-те неща, които шефът не бива да споделя с подчинените си
Автор: sibillav Категория: Други   
Прочетен: 2078 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Прекаленото говорене не води до нищо добро. Това важи  с пълна сила и за твърде приказливите шефове, които могат да предизвикат междуличностни конфликти и враждебна атмосфера в офиса само с няколко непремерени коментара или изпуснати забележки, коментират BusinessInsider. Дори и да сте душата на купона в компанията на близките и приятелите си, ако заемате директорска позиция е време да обмисляте всичко, което казвате някому.

 

Шефът е гаранция за мира и спокойствието във всеки офис. В известен смисъл, той не бива да общува неформално със служителите си, за да запази непокътнат авторитета си - в противен случай ще изгуби възможност да изпълнява задълженията си. Ето кои са десетте тайни, които никога не трябва да споделяте с подчинените си, ако заемате ръководна длъжност:

 

1. Колко сте богат

Повечето подчинени така или иначе смятат шефа си за твърде надут. Няма нужда да наливате масло в огъня, като се хвалите с новата си кола например. Вместо това избягвайте въпросите за личните си притежания.

 

2. Колко сте зле финансово

Дори и да сте пред банкрут, не го споделяйте със служителите си. Те  трябва да си мислят, че компанията се справя добре с бизнеса, за да не изгубят мотивацията си за работа. 

 

3. Клюката, която току-що сте чули

Шефът трябва да бъде "над" клюките, които служителите разпространяват помежду си. Каквото и да мислите за подчинените си, или дори за другите на вашата позиция, го пазете за себе си. Иначе ще изглеждате зле в очите на този, с когото споделяте пикантните факти или личното си мнение.

 

4. Колко е добър сексуалният ви живот

Независимо дали сте гей или "нормален", женен или ерген - при никакви обстоятелства не разисквайте с подчинените си подробностите от интимния си живот. Нищо друго не може да подкопае авторитета ви повече от това. 

 

5. Какво ви тормози най-много

Има си причина да печелите повече пари от останалите служители - вие сте този, на който се пада да се притеснява за всичко във фирмата. Не натоварвайте подчинените си с притесненията, които са си само ваше "задължение".

 

6. Колко добре е било в старата ви работа

Със сигурност някои неща в компанията, в която сте работили преди, са били по-добри, отколкото в настоящата ви работа. Но не забравяйте, че все пак сте я напуснали поради някаква причина. Не карайте колегите ви да се чувстват зле като ги сравнявате с тези от старата си работа, с които толкова много сте се забавлявали.

 

7. В кой отдел ще има съкращения

Вие сте шефът и вие пръв научавате новините - добри или лоши. Не давайте на служителите повод да ви обвинят, че си имате фаворити, като споделяте с някой информация от кухнята на компанията.

 

8. Кой всъщност командва

Дори и всички да са наясно, че получавате заповеди някъде "отгоре", никой не уважава шефове, които се оправдават за постъпките си със своите собствени началници. Поемете отговорност и не се извинявайте за непопулярните си действия с нарежданията на друг.

 

9. Какво е истинското ви мнение за някои въпроси

След като веднъж сте станал шеф, не можете повече да демонстрирате собственото си мнение по много теми като религия, политика или актуални събития. Ако искате все пак да се сближите чрез разговори с останалата част на екипа, придържайте се към по-неутралните теми като спорт и филми.

 

10. Какво вършат другите служители

Дори и с да сте в по-близки отношения с някой от служителите си, избягвайте да коментирате с него работата на другите в екипа. За да няма неприятни междуособици е най-добре да не споделяте с никой от подчинените си кой каква работа върши и каква заплата получава.



Тагове:   офис,   шеф,   10 неща,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. bojo12345 - Да му мислят шефовете!
17.04.2012 07:08
Каво ни засяна нас тия с гайдите :)))))
цитирай
2. sibillav - за шефовете
20.04.2012 00:56
това са бели кахъри :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 800313
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930