Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2012 11:49 - ПРЕДСТОИ ЛИ ГЛОБАЛЕН КАТАКЛИЗЪМ?
Автор: sibillav Категория: Забавление   
Прочетен: 3517 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В този материал авторът е събрал и предоставя на вашето внимание част от направените през годините предсказания, свързани с бъдещето на нашата Земя.

Може би си струва да помислим, докато не е станало безнадеждно късно!

През 2009 г. в Интернет се появи информация за съхраняваните в Библиотеката на Конгреса на САЩ ”Предсказания на племето Апахи”. До тогава беше изпълнено само първото от тях: ”Земята на гладната смърт” и ”Болестта на маймуната”. Това бе Голямата суша през 80-те години на ХХ век в Африка, довела до смъртта на милиони деца и болестта СПИН.

През април 2010 г. се изпълни второто предсказание: ”От дупките започна да тече черна гной и много делфини измряха”. Това бе нефтеният разлив в Мексиканския залив.

Според третото пророчество след 4 сезона /години/ човечеството ще наблюдава ”Нощта на кървавите звезди”.

Четвъртото пророчество гласи: След 10 сезона /след третото пророчество/ ще настъпи ”Голям мор по света и гнева на създателя”.

Авторът се надява да не се допусне сбъдването на третото пророчество. Но ако това все пак се случи, той има готовност и ще публикува материали, даващи насока на хората за преодоляване на последствията.

В следващите редове, спазвайки хронологията, е представена достъпна в Интернет информация /основно в руски сайтове/, както следва:

Веди Перуна: ”Велика нощ ще обърне Земята и огън небесен ще унищожи много краища. Хората ще започнат да се крият в пещери от дъжда отровен, носещ смърт. Плодовите дървета с отрова ще се напълнят и много хора ще умрат. Отровните потоци вода много смърт ще донесат.”

Книги на прорицателките Сибили /VII век пр.н.е./: ”Предстоят следните събития: Земетресения, войни, огън от небето, черен прах, ”Гнева на боговете”.

Заратустра /VI век пр.н.е./: ”Слънцето по-незабележимо и по-пъстро. Няма реколта. Тъмен облак прави цялото небе нощ и ще вали дъжд, по-вреден откакто съществува Земята. Грешниците ще бъдат наказани три дни.”

Библията - ”Откровенията на Йоан” /I-II век/: ”Ще започне обикновено земетресение. Пада град и огън. В морето пада планина. Затъмняват се Слънцето, Луната, Звездите. Отново пада Звезда. Отваря се бездната. Излиза дим ”като от пещ”. Огън, дим и сяра. Отново земетресение.”

Пророк Мохамед /VII век/: ”Слънцето ще изгрее от Запад. Изригване на огън в Йемен. Зачестяване на Нова Луна. Разпространение на дим.”

Свети Падмасамбава /VIII век/ - основател на Тибетския будизъм: ”Всички планети ще се заблудят. Ще се появят нови огромни звезди. Няма дъжд. Следват лоши години с глад, епидемии, неочаквани земетресения, пожари, урагани. Ще се появи Ново Слънце над Тибет.”

Света ХилдегардII век/: ”Преди Кометата много нации ще имат немотия и глад. Мощен вятър ще нарастне от север. Ще носи тежка мъгла и прах ще запълва очите и гърлата. Голяма нация в океан ще бъде опустошена от земетресения и вълни.”

Раньо НероIV век/: ”На небето ще има две Слънца и две Луни. Няма да има нощ. На север ледовете ще се стопят. Ще се вдигнат големи вълни. Ще потопят половината Земя и после ще се оттекат. Ще има знак от небето. Ще настъпи ”велик глад”. Голям враг в ХХI век ще са насекомите. Броят на хората силно ще намалее. Ще дойде време християните да живеят в пещери.”

Корейски пророчестваVI век/: ”Хвърчащ огън ще пада върху Земята. Ще оцелее едно от всеки 10 семейства.”

Сивила Михалда /-1658/: ”От изток ще дойде дракон. Ще бъде страшно даже да го гледате. Ледът на север ще се стопи.”

Нострадамус: ”След пълно слънчево затъмнение Комета ще мине наблизо. Ще хвърля горящи камъни. Ще има наводнения и промяна на климата. През октомври ще се измести земната ос. Ще започне глад, болести, война.”

Свещените таблички на племето Хопи /върху каменни плочи/: ”Предстои изменение на наклона на земната ос. Много природни катаклизми и небесни явления, които ще изчистят Земята от излишните хора. Ще чуете за планина в небето, която ще падне на Земята със страшен тътен. Ще се яви като ”синя звезда”. Светът ще се клати насам и натам.”

Суикси: ”Тъмнина ще слезе над племе. Наводнения, пожари, земетресения ще последват.

Ескимоси /Гренландия/: ”Когато морската вода е най-студена ще има пламък и дим в небето. В планината ще има цъфтящ огън и леда в морето ще се стопи.

Аборигени /Австралия/: ”Тъмнина в края на времето.”

Митар Тарабич /1829-1899/: ”Планини от отрови ще се изсипят по сините морета и по Земята. Хората ще мрат от болести. Тези, които избягат в планината ще се спасят, но временно. Водата и храната ще са отровени. Тези, които постят /гладуват/ ще оцелеят.”

Сепп Вуди /....-1915/: ”В началото ще има небесен знак, който ще извести за Великата беда. На север ще се види сияние, невиждано досега, а след това огъня ще се вдигне наоколо. Нека хората бягат в планините, когато всичко започне да се руши. Въздухът влиза в кожата като отрова. Облечи всичките си дрехи и не оставяй непокрит дори върха на носа си. Скрий се в дупка и чакай всичко да свърши или намери пещера. Сложи плод на хвойна в уста. Това не ще трае дълго. Не пий мляко 8 седмици. Европа ще се върне 100 години назад.”

Едгар Кейси /1877-1945/: ”Земната ос ще се измести и ще има промяна в климата. Огромни земетресения. Съберете се на високите места. Ще следват наводнения. Лежащи в руини градове на Япония и САЩ. Гибелта на цивилизациите се дължи на смяна местата на магнитните полюси на Земята.”

Падре Пио /1887-1968/: ”Ще започне по време на много студена нощ. Урагани от огън ще се излеят над цялата Земя. Бури и земетресения за 2 дни и 3 нощи. Вятърът ще носи отровни газове. Светлината на утрото неделно ще бъде заменена с черен мрак.”

Алонс Ирлмайер /1894-1959/: ”За 72 часа ще настъпи ”голяма тъмнина”. Всички открити води и храни стават отровни. Никой да не излиза на открито. Ще умрат повече хора, отколкото в двете световни войни.”

Елена Рьорих: ”Ще се появи ”Крал звезда”. Ново небе ще предизвика страшна паника. Луната ще стане кърваво червена.”

Света матрона Московска: ”Гладът няма да започне веднага. Всички трябва да са близо до земята. Санкт Петербург ще е море. Много трудно ще е.”

Едуард Майер: ”Метеор или комета пада в морето и силно натравя въздуха.”

Мари Джеханет: ”Три нощи и два дни ще се тресе. Големи вълни се втурват по континентите.”

Мери Тотънхуд: ”Край бреговете на Аляска мощен взрив и гигантски вълни. Вулкани и земетресения. САЩ се разцепват на две части.”

Джени Диксон: ”Комета ще падне в Океана. Земетресения, вулкани, вълни ще залеят големи площи земя.”

Свети старци: ”Времената на годината ще се изменят, земята няма да ражда нищо, освен лоши плодове. Всичко, каквото посеете, вредители ще го унищожават. Велик глад, кървава война, болести предстоят.”

”Комета ще падне в Атлантическия океан. Ще се вижда 2 седмици преди това. Ще гори като второ Слънце. Ще започне със силен вятър. Ще падне ”Огнен дъжд”. Ще изгори 1/3 от Планетата. ”Черен град” ще пада 72 часа. След това ”Черна пепел” ще пада бавно от небето. Тя е отровна и който я докосне ще умре от страшна смърт.”

Руски учени: ”Земята ще премине през ”Опашката” на масивен космически обект. ”Боклук” от ”Опашката” ще пада като град от метеорити /огнен дъжд/. Статическото електричество ще предизвика гигантски мълнии и ураганни ветрове, ще пада отровен ”Черен прах”. След това ще се измести земната кора. Силни земетресения и вулкани ще променят релефа. Разместващите се водни маси ще нахлуят в континентите. Ще се измени климата. Полярните ледове ще са с 1000 км по-близо до екватора и усилено ще се топят. Нивото на океаните ще се вдигне. 90% от населението ще загине.”

Ванга: ”Земята ще се отвърне от Слънцето. Където сега е горещо ще има лед. Много животни ще измрат. Хората ще се бият, после времето ще се върне назад. Потоп ще има след 30 или 40 години /1994 г./. Голямо тяло ще прелети и ще се удари във водата. Вълните ще смият много страни и слънцето ще се скрие за 3 години. Земетресения, огньове, наводнения, беди. От това много народ ще загине. Овце, кози за ядене няма да стават. Млякото ще стане отровно. Пчелите ще измрат. Ще изчезне лукът, чесънът, пиперът. Водата ще стане по-ценна от ”Черното злато”. Вода в буркани ще затваряте.”

Слава Севрюкова: ”Земната ос леко ще се измести. В границите на едно денонощие ще се измести неговата продължителност. Това ще предизвика бурни климатични промени. Задават се пагубни катаклизми – епидемии, глад, мор, смрад. След това война. Ще е на етапи. Част от тях в периода 2025-2032 г.

Божидар Караджов: ”След 18 години /2009 г./ вълна от много сериозни катаклизми в различни райони на света. Земетресения, цунами, пожари, вулкани. Част от Индонезия ще бъде затрита.” Според него след 12 или 13 години ще има чернокож папа в Рим.

Св. МалахияII в./ в книгата ”Предсказанието за римските папи” казва: ”В края на времето папа Петър Римски ще храни безволевите и ще причини много беди. В това време градът на 7-те хълма /Рим/ ще бъде унищожен.” В момента на престола е 111-я папа, а следващият 112-и е последен в списъка. /Кардиналът на Гана е негър и се казва Петър./

Някои от описаните признаци за вероятен катаклизъм са:

- когато Сфинкса в Гиза „заговори”.

- в Гарабандале /Испания/ ще се появи гигантско холографско изображение в продължение на много дни.

- в Прага ще се появят фургони без колела.

- Е. Кейси: ”Преди това ще изригнат вулканите Везувий и Монт Пеле.”

- Пелагия Рязанска: ”В годината, когато изнесат ”плешивия” /тялото на Ленин от Мавзолея/.”

- Едуард Маер: ”В година, която се дели на 3.”

- Митар Тарабич: ”В годината, когато над река Дрин при Байна Баста се построят два паралелни моста и православният четвъртък от Страстната седмица съвпадне с Гергьовден.”

Ванга: ”През 2037-2050 г. - разцвет на Русия и славяните.”

Слава Севрюкова: ”България, като преобладаващо планинска страна, по-слабо ще пострада от бедствията.”

През последните 12 000 години от историята на човечеството са се случвали някои мащабни природни бедствия. За най-голямото от тях има запазен спомен в устни предания на 280 народа от всички континенти, живеещи предимно край водни басейни. Това е т.н. ”Всемирен потоп”. Най-стара писменна информация за него има в написания на глинени плочки от шумерите ”Епос за Гилгамеш”. Според древноиндийските веди е имало няколко потопа. Старите евреи са описали в Библията: ”Върховете на планините се покриха с вода.” Според древните гърци е имало три потопа. Първият е по времето на Огиг, а по-големият - по времето на Девкалион. Според Платон /цитиращ египетски жрец/ бедствията са периодични, като понякога са причинени от огън, а понякога – от вода.

По-късен глобален катаклизъм се е случил около 1500 г. пр.н.е. За него има писмена информация от различни източници. Най-популярен е ”Стария завет”, глава Изход, където са описани ”10 Божи наказания на Египет”. Същото събитие е описано в съхраняваните в Лейденския музей /Холандия/ под №344 от 1828 г. ръкопис от ХV в. пр.н.е., известен като ”Папирус на Ипувер”.

За сравнение:

Библия Изход 7:22-24

Папирус на Ипувер

И беше кръв по цялата Земя

Мор по цялата страна. Навсякъде има кръв.

И се превърна всичката вода в реката в кръв и се вмириса реката.

Реката се превърна в кръв. Хората не се решаваха да пият. Всичко се руши.

И копали всички египтяни около реката да намерят вода за пиене.

Наистина земята се въртеше като грънчарско колело. Градовете се рушаха. Горен Египет се превърна в суха пустиня. Ни една тревичка не може да се намери.

И простря Мойсей ръка към небето и бе такава гъста тъмнина на 3 дни.

На Земята нямаше светлина в продължение на 9 дни и такава буря...

И ръката на Господ ще бъде върху добитъка в полето. Появиха се язви много тежки.

Добитъкът стене.

И поби град по цялата Земя Египетска, всичко което бе в полето - от човек до добитък и всички дървета счупи.

Дърветата са потрошени, не се намират ни плодове, ни треви. Зърното загина. Глад. Врати, колони и стени погълна oгъня.

И бе велик вопъл в Египет, защото нямаше дом без мъртви.

Стонове се смесиха с жалби.

В кликописните глинени таблички на шумерите се казва: ”Зъл вятър като невидима сянка носи смърт. Водата стана горчива. Хората повръщаха кръв, трудно бе да се диша, устните ставаха кървави, умираха и хора и животни.”

В древноиндийският епос ”Махабхарата” пише: ”С настъпване на 36-тата година от управлението...започнаха небесни предзнаменования. Задухаха резки ураганни ветрове, носещи камъни вместо дъжд...Обърнаха течението си великите реки, мъгла покри света...Падаше дъжд от разпалени въглени. Около домовете непрекъснато обикаляше Бога на смъртта...Всички наблюдаваха как планетите отново и отново се сблъскваха една с друга и налитаха на съзвездията...”

В древнокитайски ръкописи: ”Небето се наведе на северозапад. Водите бушуват. Земята се превъртя. Слънцето се измести.”

Херодот: ”Откак Египет е царство, Слънцето 4 пъти не изгрява от обичайното си място.”

Най-вероятното физическо обяснение за това бедствие е едно от двете:

- приплъзване на цялата земна кора спрямо течното ядро на планетата с 1000 км на север

- изменение на ъгъла на наклона на земната ос спрямо плоскостта, в която Земята и планетите обикалят около Слънцето с приблизително 12 /с колебание около 5/

Това би обяснило следните факти:

В пустинята Сахара има скални рисунки на хора, ловуващи жирафи и зебри. В момента саваната, в която обитават такива животни е на 1000 км на юг.

В езеро в оазис на пустинята Сахара живее малка популация от Нилски крокодил. Най-близката река е на 500 км.

В храносмилателната система на замръзналите в тундрата на Сибир мамути има несмлени брезови листа и клонки. В наши дни брези растат на 1000 км на юг в тайгата.

В Южен Египет е открит масивен каменен ”Слънчев часовник”, който показва времето грешно. Би показвал времето точно, ако се намира 900 км на юг.

На географските карти на адмирал Пири Рейс от 1513 г., които са копие от древноегипетски оригинал е показана действителната брегова линия на Гренландия / 2 големи острова/ и Антрактида от времето, когато не са били покрити от ледници. /Антрактида е открита през 1820 г./

Причините за промяната могат да бъдат:

- смяна на магнитните полюси

- промяна на масовия инерционен център на земната кора, вследствие изменение теглото на леда върху Гренландия и Антрактида

- периодично приплъзване на литосферата спрямо ядрото, вследствие наслагвания от прецесии и нутации – ”Цикли на Миленкович”

- удар по допирателна на космически обект

- преминаване на масивно космическо тяло близо до Земята

/За катаклизъм в древността, свързан с преминаване на космически обект има писменна информация./

В Англия се съхранява т.н. ”Библия на Колбрин” – келтски препис от ХII в. на древноегипетски папирус. В него се казва: ”Опустошението и възстановяването на Земята не е веднъж, а два пъти. По време на голямото разрушаване Бог изпрати дракон на небето. Драконът се оказа страшен. Опашката му дишаше огън и горящи въглени и голямо бедствие застигна хората. Тялото на дракона беше червено, а отзад опашка от дим. Той хвърляше пепел. Пристигането му предизвика гръм и мълнии и морето излезе от своите брегове и се разля навсякъде.”

Според Библията на небето се появила звезда ”Полина”, която направи водата горчива.

В ”Естествена история” на Плиний старши се казва: ”Ужасна комета видяха в Етиопия и Египет по време на фараона Тифон. Това не беше звезда, а огнена топка.”

Хевелиус: ”През 1495 г. пр.н.е. в Сирия, Вавилон, Индия в знака (JO) се появила комета с формата на диск или сърп. Движила се бавно, кърваво червена. Донесла разрушения и глад.”

През 1982 г. НАСА призна за възможността в Слънчевата система в ”Облак на Орт” да съществува масивен космически обект.

VIII XI 2010 г.

Николай Цонев

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 798443
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930