Постинг
26.05.2012 11:58 -
Храни с противоракови свойства
Много храни имат противоракови свойства. Истината е, че заболяването е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува. Има храни, които могат успешно да помогнат на организма да се бори с раковите клетки. Суровите храни са едно мощно оръжие, тъй като са особено богати на хранителни вещества. Опитайте да ги включите в менюто си колкото е възможно повече, поне във формата на пресни плодове и зеленчуци.
За антиоксидантите много е говорено. Всички знаем, че те гарантират нормалното функциониране на имунната система. Тези витамини и минерали играят ключова роля в превенцията на раковите клетки. Но има и други храни, които имат противоракови свойства, и е препоръчително да ги включите в диетата.
Кръстоцветени
Това семейство включва броколи, карфиол, зеле, брюкселско зеле, кресон и други зеленчуци и си е спечелило репутацията на борец против рак. Всички те съдържат индоли, които стимулират образуването на мощен антиоксидант - ензима глутатион пероксидаза. Смята се също, че инодолините инактивират излишния естроген, който може да предизвика рак и по-специално тумори на гърдата. Тези зеленчуци също така съдържат много витамин С - мощен антиоксидант. Желателно е да се консумират в суров вид или след леко задушаване на пара.
Соя и соеви продукти
Соята и продуктите направени от соя (тофу, темпе, мисо и соев сос) предотвратяват разпространението на злокачествените клетки. В допълнение, те съдържат изофлавони и фитоестрогени, които имат антитуморно действие. В допълнение, соевите храни, намаляват токсичните ефекти на лъчева и химиотерапия.
Чесън и лук
Чесънът има способността да се свързва с токсините и да ги отстранява от тялото. Включително и потенциално канцерогенния кадмий, който се съдържа в цигарения дим. Лукът действа по подобен начин, макар и в по-малка степен. И чесъна и лука съдържат вещество което има силно детоксикиращ ефект. В допълнение, чесънът активира белите кръвни клетки, които поглъщат и унищожават раковите клетки. При редовна консумация на чесън и лук ( в сурово състояние), може да се намали значително риска от заболяване на рак на стомаха.
Чесънът спомага и за детоксикацията на черния дроб. Като се има предвид, че черният дроб е универсален орган, прочистването на организма от канцерогени и патогени е много важно.
Кафяви водорасли
Кафявите водорасли съдържат много йод, който е необходим за щитовидната жлеза, която регулира метаболизма на глюкозата в кръвта (енергия). Известно е, че на около 25 години, щитовидната жлеза намалява постепенно по размер, а това води до намаляване на производството на хормони.
Ако производството на енергия намалява, метаболизма на кръвната захар съответно се променя и създава благоприятни условия за появата на рак. В кафявите водорасли се съдържа много селен, който е мощен антиоксидант.
Бадемови ядки
В бадемовите ядки се съдържа естествено цианоподобно вещество, което е смъртоносно за злокачествените клетки. Древните гърци, римляни, египтяни и китайци са вярвали, че консумацията на бадемови и кайсиеви ядки потискат развитието на рак. В кайсиевите ядки също се съдържа веществото леатрил, което се използва като средство за лечение на рак. Лаетрила е търговското название на амигдалина известен още като витамин В 17. Съдържа две молекули глюкоза-едната се нарича бензалдехид, а другата е хидроген цианид. Втората съставка е ....Прочети още: dietite-knowledge.blogspot.com/2012/05/blog-post_26.html
За антиоксидантите много е говорено. Всички знаем, че те гарантират нормалното функциониране на имунната система. Тези витамини и минерали играят ключова роля в превенцията на раковите клетки. Но има и други храни, които имат противоракови свойства, и е препоръчително да ги включите в диетата.
Кръстоцветени
Това семейство включва броколи, карфиол, зеле, брюкселско зеле, кресон и други зеленчуци и си е спечелило репутацията на борец против рак. Всички те съдържат индоли, които стимулират образуването на мощен антиоксидант - ензима глутатион пероксидаза. Смята се също, че инодолините инактивират излишния естроген, който може да предизвика рак и по-специално тумори на гърдата. Тези зеленчуци също така съдържат много витамин С - мощен антиоксидант. Желателно е да се консумират в суров вид или след леко задушаване на пара.
Соя и соеви продукти
Соята и продуктите направени от соя (тофу, темпе, мисо и соев сос) предотвратяват разпространението на злокачествените клетки. В допълнение, те съдържат изофлавони и фитоестрогени, които имат антитуморно действие. В допълнение, соевите храни, намаляват токсичните ефекти на лъчева и химиотерапия.
Чесън и лук
Чесънът има способността да се свързва с токсините и да ги отстранява от тялото. Включително и потенциално канцерогенния кадмий, който се съдържа в цигарения дим. Лукът действа по подобен начин, макар и в по-малка степен. И чесъна и лука съдържат вещество което има силно детоксикиращ ефект. В допълнение, чесънът активира белите кръвни клетки, които поглъщат и унищожават раковите клетки. При редовна консумация на чесън и лук ( в сурово състояние), може да се намали значително риска от заболяване на рак на стомаха.
Чесънът спомага и за детоксикацията на черния дроб. Като се има предвид, че черният дроб е универсален орган, прочистването на организма от канцерогени и патогени е много важно.
Кафяви водорасли
Кафявите водорасли съдържат много йод, който е необходим за щитовидната жлеза, която регулира метаболизма на глюкозата в кръвта (енергия). Известно е, че на около 25 години, щитовидната жлеза намалява постепенно по размер, а това води до намаляване на производството на хормони.
Ако производството на енергия намалява, метаболизма на кръвната захар съответно се променя и създава благоприятни условия за появата на рак. В кафявите водорасли се съдържа много селен, който е мощен антиоксидант.
Бадемови ядки
В бадемовите ядки се съдържа естествено цианоподобно вещество, което е смъртоносно за злокачествените клетки. Древните гърци, римляни, египтяни и китайци са вярвали, че консумацията на бадемови и кайсиеви ядки потискат развитието на рак. В кайсиевите ядки също се съдържа веществото леатрил, което се използва като средство за лечение на рак. Лаетрила е търговското название на амигдалина известен още като витамин В 17. Съдържа две молекули глюкоза-едната се нарича бензалдехид, а другата е хидроген цианид. Втората съставка е ....Прочети още: dietite-knowledge.blogspot.com/2012/05/blog-post_26.html
Вълнообразно
Как да предотвратим или да излекуваме ра...
Защо се нуждаем от витамин D?
Защо се нуждаем от витамин D?-втора част
Защо се нуждаем от витамин D?
Защо се нуждаем от витамин D?-втора част
ЗА "СЛАВЯНСКАТА" НЕПИСМЕНОСТ И...
Да повторя отново, защо не трябва да се ...
ОСТАВИ РЕЗУЛТАТА НА БОГА
Да повторя отново, защо не трябва да се ...
ОСТАВИ РЕЗУЛТАТА НА БОГА
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене