Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2012 18:52 - Сокове и техните лечебни свойства
Автор: sibillav Категория: Рецепти   
Прочетен: 1412 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.02.2012 21:49


Портокаловият сок има антиканцерогенни свойства, открити още в средата на миналия век.

Сокът от диня е подходящо средство срещу отоци, свързани с проблеми в сърдечно-съдовата система и бъбреците.

Сокът от грозде помага за възстановяването на изтощената нервна система и е полезен при отпадналост. Той "почиства" бъбреците и черния дроб от токсините и филтрира кръвта, като забележимо намалява съдържанието на холестерол в кръвта.

Вишневият сок помага при запек, подобрява обменните процеси, укрепва организма, подобрява апетита и се прилага като средство за отхрачване.

Сокът от нар е полезен като общо укрепващо средство, за възстановяване на организма след болест или операция, помага при малокръвие.

Сокът от грейпфрут е прекрасно натурално средство против безсъние. Той също така нормализира кръвното налягане и освобождава кръвта от излишния холестерол.

Сокът от круши притежава противомикробно действие и е полезен при камъни в бъбреците.

Сокът от зеле се пие при гастрити с понижена киселинност, язва на стомаха и заболявания на черния дроб и далака. Сокът от бялото зеле укрепва кръвоносните съдове, стимулира процеса на възстановяване на клетките на лигавицата на стомашно-чревния тракт, нормализира обмена на мазнините.

Сокът от моркови подобрява зрението, укрепва организма и възстановява силите след болест, след повишени умствени и физически натоварвания, помага при лечението на язва на стомаха, при онкологични заболявания, туберкулоза и малокръвие. Подобрява апетита, заздравява зъбите, повишава съпротивляемостта към инфекции.

Сокът от краставици нормализира кръвното налягане и сърдечната дейност, подобрява състоянието на зъбите, венците, ноктите и косата, помага при ревматизъм, атеросклероза, пародонтоза, подобрява паметта.

Сокът от праскови укрепва сърдечната мускулатура и помага при аритмия. Той действа успокояващо върху стомаха при изострен гастрит и помага при малокръвие.

Сокът от цвекло се смята за "сока за жените". Той е полезен също при запек, малокръвие, болести на сърцето и стомашно-чревния тракт, за намаляване на кръвното налягане. Употребата му трябва да започне с приемане на малко количество (по 1 с.л.) или в смес с други сокове, например със сок от моркови, като постепенно се намалява количеството на сока от моркови.

Сокът от червено френско грозде се препоръчва при заболявания на сърдечно-съдовата система, при язва, подагра, кожни заболявания, ревматизъм, настинка.

Сокът от касис се препоръчва при авитаминоза, малокръвие, гастрит с понижена киселинност, остър бронхит, грип и ангина. Той спомага за унищожаване вирусите, повишава имунитета, притежава общоукрепващо действие и е богат на витамин С.

Доматеният сок е богат на соли и микроелементи. В него се съдържат особено големи количества от витамините А и С - антиоксиданти, забавящи стареенето на клетките и укрепващи имунната система.
 

Ябълковият сок се използва при затлъстяване и захарен диабет, при заболявания на сърдечно-съдовата система, черния дроб, бъбреците, при дизентерия, хронични колити, подагра, ревматизъм, атеросклероза, камъни в бъбреците и жлъчката. Той изкарва от организма солите на тежките метали и радионуклидите



Тагове:   здраве,   сокове,   плодове,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 798424
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930