2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Прочетен: 1763 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 20.11.2014 09:43
Пилешкото месо присъства непрекъснато на трапезата ни и всички здравословни режими на хранене включват приема му в големи количества.
Колбасите, кренвиршите и всички пушени меса са сред най-коментираните продукти, за които се знае, че са пълни с химикали. Оказва се, че пилешкото месо се нарежда в черния списък с най-вредните храни в България и по света.
Ето защо: 90% от птиците се отглеждат в тесни клетки или огромни халета, в които са натъпкани едно до друго и никога не виждат естествена светлина.
Още от малки пиленца приемат големи дози антибиотици, за да могат да растат по-бързо и да надминават естествените си размери. Повече килограми – повече печалба. Заради бързия растеж се увреждат костите им и някои от тях дори не могат да ходят като пораснат по-големи, ако въобще има някакво свободно пространство.
Ако преди 50 години теглото на една нормална кокошка е било килограм-килограм и половина, днес средното им тегло достига средно до 4-5 кг. Освен този потресаващ факт, се е скъсило и значително времето за растеж – от 60 на 40 дни.
Всички хормони и антибиотици, които поглъщаме с пилешкото месо, остават в организма ни като отрова, която подхранваме с всяка следваща хапка. Безмилостната индустрия не иска да сме здрави, иска да печели пари за сметка на здравето ни.
И още по темата:
1. Препеченото пилешко е канцерогенно
2. Кои отрови вкарваме в тялото си, когато ядем пилешко месо
3. САЩ ПРИЗНА! Пилешкото месо причинява РАК! Вижте как!