Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2012 21:11 - Кристалните черепи – неразгаданата загадка
Автор: sibillav Категория: История   
Прочетен: 6134 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 imageПрез 1995 г. тв продуцентите Крис Мортън и Чери Луис Томас се отправят на пътешествие в Централна Америка, без да знаят, че то ще промени живота им завинаги. Тогава за пръв път чуват за загадъчните кристални черепи, които според индианците са свещени: имат магически и лечебни свойства и могат да пеят или да говорят. Първоначално Крис и Чери приемат, че това са легенди, докато не се сблъскват е факта, че кристални черепи наистина съществуват. Двамата се заемат да разбулят загадката им и започват проучване, продължило с години.

В резултат от техните изследвания се появява книгата им „Загадката на кристалните черепи“ (издадена у нас от „Хермес“) и документален филм, излъчен по ВВС. Книгата им е преведена на повече от 15 езика и се счита за най-подробното и достоверно изследване за кристалните черепи.

Според древна индианска легенда съществуват 13 кристални черепа, които съдържат информация за произхода и съдбата на човечеството. Легендата предрича, че един ден във време на голяма криза черепите ще се появят на бял свят, за да дадат жизненоважна информация за съдбата на света. Не по-малко загадъчни от Египетските пирамиди, Сфинкса в Гиза или Стоунхендж, кристалните черепи предизвикват буря от полемики между археолозите.

В началото на XX век един британски изследовател – Фредерик Мичъл-Хеджис – открива първия кристален череп в джунглите на Централна Америка. Той е изследван в лабораториите на Хюлет Пакард и резултатите са поразителни. Оказва се, че този ръчно изработен череп днес не би могъл да бъде направен, дори и с най-модерните технологии! Като се има предвид, че такива кристали се поставят в компютрите, за да съхраняват данни, учените не изключват възможността черепите действително да пазят информация от дълбока древност, научаваме от „Седмичен труд“.

Крис и Чери провеждат изумително пътешествие през времето и пространството. Те разглеждат подробно фактите и легендите, вдъхновили филма „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“. Оказало се, че съществуват много и различни хипотези за това колко древни са черепите и какъв е техният произход. Според някои от тях кварцовите са наследство от изчезналата цивилизация Атлантида и са на повече от сто хиляди години. Други ги датират от по-късен период – от времето на майте или ацтеките, но като цяло е прието, че имат много древен произход.

Смята се, че дори и да не са били създадени от самите ацтеки или май, и двете цивилизации са използвали уникалните им свойства, за да контактуват с Отвъдното, да черпят информация и знания от други измерения. Впрочем, пророчицата Ванга гадае миналото и бъдещето чрез бучки захар, а както знаем, захарта има кристална структура.

Кристалната решетка явно крие много тайни, които един ден ще бъдат разбулени. Хора, надарени със свръхсетивност като нашата пророчица, при контакт с черепите осъществили връзка с разумни енергии, непринадлежащи на нашето време и пространство.

Може би затова легендите описват черепите като говорещи и им приписват магически характеристики – можели да лекуват, да усилват телепатичните способности и да карат хората в тяхно присъствие да стават по-интуитивни. “ Произходът и свойствата на кристалните черепи все още будят недоумение сред учените, а това оставя голямо поле за спекулации“, подчертават Мортън и Томас.

И още за кристалните черепи

• Научните тестове са доказали, че кристалните черепи са на-правени от абсолютно същия кварцов кристал като този, който се използва в съвременните електронни устройства. Всеки компютър или GSM апарат съдържа кристален микропроцесор, който позволява съхраняването и извличането на информация.

• Черепът на Мичъл-Хеджис, включително и подвижната долна челюст, е изработен само от един къс кварцов кристал – един от най-твърдите и чупливи материали. Как тогава е бил разрязан този къс с примитивните оръдия на труда на инките, след като дори със съвременните технологии това е невъзможно да се направи?

• Някои учени предполагат, че черепът Мичъл-Хеджис е направен ръчно. Но това е още по-невероятно, защото за изработката му биха били нужни поне 300 години!

• Някои твърдят, че, ако се взреш в кристален череп, можеш да видиш галактики, пирамиди, НЛО, мисъл-форми, холографски изображения, исторически сцени…



Тагове:   загадка,   черепи,   кристални,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. raders - Единственото, за което се сещам, е ...
23.03.2012 21:23
Единственото, за което се сещам, е възможността за съществуване на древна цивилизация с напреднали технологии или извънземен произход. Защото наистина е невъзможна изработката на такова нещо на ръка, поради изключителната твърдост на материала.
цитирай
2. sibillav - Може,
23.03.2012 21:54
то знае ли се , като не се знае:)
цитирай
3. isabell - Много интересен блог като цяло. ...
24.03.2012 14:18
Много интересен блог като цяло.Поздравления!:)
цитирай
4. анонимен - heh
26.03.2012 14:01
По-просто е да се израсте, а не да се обработва. Така се правят днес...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 796934
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031