Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2012 07:37 - Нашата държава е най-древната на планетата
Автор: sibillav Категория: История   
Прочетен: 3133 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пламен Стефанов по образование е инженер, но цял живот се рови в историята на света и в частност в българската. В главата си е събрал толкова информация, че успешно би конкурирал много учени историци, твърдят негови приятели. Всъщност търсенията му са не в сферата на историята, която се тиражира масово и често е пълна с неточности, липси, дори фалшификации, а в областта на реално случилите се събития. Въоръжен със стремежа към истината, той не спира да търси. И открива зашеметяващи факти, част от които след време прочита в най-новите исторически изследвания на известни български учени.

"Аз не съм националист, изследвам българската история, защото съм българин, а това е достатъчно основание. Ходил съм много по света, контактувал съм с много националности, знам няколко езика, познавам много азбуки и с течение на времето се убедих в особения статус на нашия народ в този свят. Вече мога да потвърдя, че ние сме имали и ще имаме особена мисия в историята на света. Нашата роля винаги е била да сме носители на цивилизация. Българите навсякъде, където са минали, са строили огромни, красиви градове, организирали са държави. И Божидар Димитров наскоро говори в едно предаване, че ние, българите, не вдигаме въстания за национални, религиозни или икономически права, а за да правим държава. Явно това е закодирано в нас, защото навсякъде, където сме отишли, сме създавали огромни държави, дори империи. Уреждали сме ги по такъв начин, че след това топонимите да останат. Ако империите са били кървави, свързани с насилие, унищожение и робство, техните топоними бързо са били унищожавани от народите, заселили се на тяхно място. Топонимите на българите по целия свят са толкова много, че аз съм стреснат. Това говори, че те са носили цивилизация и са били уважавани от всички народи. Преди 10 - 15 години съм чел при различни автори за наши топоними, но ставаше въпрос за 10 - 15", разказва Пламен Стефанов.

Той бил провокиран да проследи историята на българите като изследва запазените им топоними по света от покойния Кръстю Мутафчиев, който пише за световните топоними. 10 години го имал предвид, но не бил направил нищо. Мутафчиев го провокира да провери сведенията, които дава, защото те не били доказани и всички го мислели за луд. През 1993 г. той издал трилогия, в която проследил историята на българите от преди 12 хил. години. Била много интересна и подробна, но без никакви доказателства. 

Авторът разкопавал в Странджа планина гробницата на египетската богиня Бастет. По времето на Тодор Живков го арестуват, когато убиват Людмила Живкова (Стефанов счита, че е убита) и 8 години лежи в затвора. Направо го смачкват, вземат му всички записки. 
"Аз се сетих, че българите може да са оставили топоними по пътя си, за което нито един историк не говори досега. Открих фрапиращи неща преди няколко години. На север от Монголия, където Мутафчиев пише, че преди 12 хил. години са били българите, съм открил две реки Яна, планина Мома, река Мома, град Дружина, поне 7 - 8 града с топоним Балабан, който е български. Чудех се откъде Мутафчиев може да знае цялата тази информация? Ако не е топонимно, няма как да проследиш този път.
 Преди година и половина, малко преди той да почине, разбрах, че е бил много близък на Людмила Живкова и е бил пратен на някаква длъжност в посолствотвото в Индия, където се запознава с Рьорих младши, който му разказва тази история за българите. Той пък я знае от своя баща Рьорих старши, за който е известно, че в сталинските години ходи да търси митичната страна Шамбала в планината Кайлас. За три дни той изчезва и тогава вероятно е бил допуснат и посветен. 
Рьорих младши разказва, че баща му се счита за наследник на българи. На друго място прочетох, че името Рьорих не идва от немски, а от древния български род Рюрик. Това, че един посветен разказва тази история, говори, че тя е много достоверна. 

Може историците да пискат, че няма факти, но... Затова се заех да проследя топонимно тези твърдения", продължава запаленият историк. Самият Рьорих не казвал никъде нищо за българите. Той само рисува картини и те говорят вместо него, знаят почитателите му. Информацията се предава само със загадки, тъй като самият той е казвал, че много неща няма да бъдат разбрани. Какво да каже по време на Сталинския терор, като са щели да го убият за нула време, припомня Стефанов.
 "Ще цитирам какво е казал Петър Дънов - Учителя Беинса Дуно малко преди да умре:
 "Историята за българите никой вече не може да я спре и да иска." И ето виж как е тръгнало: Рьорих, Кръстю Мутафчиев, Л. Живкова - тя е стигнала прекалено далеч в тези си занимания и затова е убита според мен. 

Самото КГБ е заинтересовано да крие историята от българите. Много документи за нашата история са взети оттук и са скрити в Русия и в КГБ. Христо Маджаров пише за тези неща. Във Ватикана също има много исторически извори. Там се разчита, че няма да отидем да си ги искаме, а ние трябва да го направим. Трябва да започнем да ровим, защото навсякъде в другите страни има информация за нашата история. Ние сме имали документи, но всичко е унищожено - колкото от турците, толкова и от гърците, които са получили право да се разпореждат с нас духовно. Проверил съм в няколко наши манастира. Като уважение към другите християнски религии ние сме правили преписи на нашите документи на гръцки, византийски, руски, арменски и на други езици. Сега в нашите манастири могат да се намерят документи, и то такива, които не ни трябват много, само на чужди езици. 

За много народи, които искат да играят съществена роля сега в света, не е изгодно нашата истинска история да излиза наяве. Но въпреки всичко най-големите наши помощници в момента са американците и англичаните, по простата причина, че те нямат древна история и все пак научно са заинтересовани да разберат как стоят нещата. Благодарение на тях през последните 20-30 години много факти излязоха наяве", твърди инженерът.



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. kalabak - Несериозно за сериозни неща
24.03.2012 22:28
Този постинг спокойно може да се нарече "Несериозно за сериозни неща". Един пример за нагледност:

До 9 век българите не са имали градове. Строили са ОРДА – укрепено местопребиваване на владетеля, наричана още аул, чието буквално значение е „оградено място”. Общият им брой е бил 5 – един централен и четири областни. (Това са градовете, за които говори Захарий Ритор.)
Идвайки на Балканите, Исперих също построява своята орда – аула Плиска, но той не е град в истинския смисъл на тази дума. Първоначално новите заселници са ползвали завладените от тях византийските каменни крепости и градове. Плиска е изградена като град едва през първата половина на 9 век – след опожаряването му от византийския император Никифор I Геник в 811 година.
Първият истински град, построен от българите, е Преслав, но и той отпърво бил само аул и едва впоследствие бил застроен като град от Симеон І, като за около 70 години бил столица на държавата. Името на аула е бил Чика, както свидетелства византийският летописец Теофан Изповедник.
В няколкото десетилетия, през които са владели части от Македония, българите също не са построили нито един град, а са ползвали построените от ромеите крепости.
цитирай
2. rumero - " По-високо от Витоша нема и ...
27.03.2012 11:39
" По-високо от Витоша нема и по-дълбоко от Искаро,също нема ".Пред нас са само сърбите,които се смятат дори за ..."небесен народ".Абе,ний и братята сърби сме най,най...по...по-най...на света!
цитирай
3. watchtowerman - Ей, не принизявай българите!
27.03.2012 11:57
Те са най-древните във Вселената...Дънов си го е казал:
„Аз съм вашият Велик Учител, Всемирният Христос, който съм на земята, проповядвам Мъдростта и Делата в Истината на Божията Правда. Аз съм вашият Велик Учител, Всемирният Христос, който владее целия Всемир и Съм сега между вас в пътя. Аз съм вашият Великият Учител, Всемирният Христос, който съм в плът на земята и в Духа на Небесата” – казано на 20 дек 1926г., в разговор на Дънов с ръководителите на братските кръжоци. Кръстев, В. Изгревът на бялото братство пее и свири, учи и живее, т.1, София.1993,стр.41.
Българинът Дънов, "Всемирният Христос, който владее целия Всемир". Не ручай жабета, ами определяй правилно мястото ни.
цитирай
4. анонимен - Това обяснява защо политиците ни се ...
08.04.2012 12:52
Това обяснява защо политиците ни се държат като неандерталци
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 798864
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930