Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2016 11:27 - МЕДИЙНАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 2197 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  
                   
                                Реалити шоу разкрива интернет печалбари
те са навързани като свински черва и нямат край, особено когато става въпрос за пари




Какво ново (от 2013г) се случваше на българска сцена - сделки с интернет информации, медийни сайтове, акционерни структури, авиокомпании, фондове и браншови групировки

* Мажоритарен пакет акции за 89% от капитала на "Инвестор.БГ" е бил продаден за 16 млн. лв. на "България Он Ер", която държи едноименната телевизия . “Дарик Нюз”, собственост на едноименното радио купи най-голямата дигитална медийна група “Нетинфо” за 12 млн. евро по неофициална информация.

* Новият мажоритарен собственик "България Он Ер" се притежава от авиокомпанията "България Ер", която пък е на "Химимпорт". Досега акционерната структура на интернет компанията бе силно раздробена. До момента най-голям дял в нея имаше фондът TECHNOLOGY IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE (21.38%). Създателят й и неин изпълнителен директор Любомир Леков притежаваше 13.1%, а финансистът Николай Мартинов - 13.21%.


* Другата сделка е на “Дарик нюз”, която купува “Нетинфо” по неофициална информация за 12 млн. евро. Сделката е финансирана чрез банков заем от “УниКредит Булбанк”. “Дарик нюз”, собственост на “Дарик радио”, в което мажоритарен собственик е Радосвет Радев, Преди придобиването на “Нетинфо” групата на “Дарик нюз” притежава общо 15 сайта, между които новинарският dariknews.bg, спортният gong.bg, финансово-икономическите Darikfinanсe.bg и Lev.bg. В портфолиото на “Нетинфо” влизат общо 16 сайта, сред които популярната електронна поща abv.bg, информационният vesti.bg, страницата за видеосподеляне Vbox7.bg, спортният sportni.bg, синоптичният sinoptik.bg и др.



* финландската компания “Санома Мегазинс Интернешънъл“ (Sanoma Magazines International - SMI), издава у нас списанията “Блясък”, “Космополитън”, “Нешънъл джиографик”.


                                    Приходите от медийните платформи....


* Приходите на Инвестор БГ са над 4.1 млн. лв. за 2012 г., което е ръст от 3.5% спрямо година по-рано. Печалбата на компанията е 460 хил. лв при 182 хил. лв. за 2011 г.

До момента, България ОН ЕР държи 89% от акциите на изброените до тук медии. България Он Ер пък е собственост на ХИМИМПОРТ.

Bulgaria On Air, така затваря напълно кръга си от медии. Телевизията стартира през септември 2011 година, а в медийната група още има радио, интернет сайтове и мобилни платформи. Bulgaria On Air е част от икономическия кръг на “Химимпорт”. В него влизат огромен брой фирми, чиито рекламни бюджети са напълно достатъчни, за да издържат медиите в компанията.

БГМЕДИИТЕ са публични компании, при публичните компании е така всеки който притежава над 5% от компанията го пише публично и достъпно за всички.


ПРЕГРУПИРАНЕТО И РЕФОРМИРАНЕТО на сайтове и интернет медии води до
съкращения в щатните бройки.
Намаляне на заплатите масово уволнение на щатни журналисти и новинари



-------------------------------------------------------


                ИЗМАМИ които се налагат заради инвеститорските амбиции:

                                                         ТОВА СА:


1. Напоследък има бум на една сравнително нова измама - пускат обяви за нещо супер интересно (супер як gsm на ниска цена или нещо друго) и винаги дават тел. за контакт. Ако има и мейл, ще ти отговорят да им звъннеш на телефона. Измамата е, че телефоните са импулсни (0881..... или 0891....). Разбираш за измамата чак след като си видиш сметката за телефона. Та,.... внимавайте!

2. другото интересно явление, което се прави умишлено са - кликанията и регистрациите в блогове и форуми. Колкото повече кликания - толкова повече рейтинг и парички за инвеститорите. Т.н. "отряди" които се грижат за клик-овете, носят допълнителни посещения, макар и измамни, но това автоматът не може да разбере, той автоматично отбелязва че дадена статия има Хххххх...броя посещения. Автоматът не се интересува дали тези посещения са истински.

3. Блоговете са препълнени със спамери, които увеличават продажбите в полза на инвеститорите. Потребителите нямат файда от тези спам реклами, освен ако не са листнати в Google, AdSense. Всеки спамер си избира нещо от блога и го листва. За един месец могат да се натрупат около 4000 мнения, или само за час - 600/800 прочита - чрез спам рекламите, а те се множат като листни въшки. Резултатите се автоматизират на всеки час или както е предвидено в алгоритъма. Разбира се спамът се добавя в сайта автоматично, написали са си програма за целта. Пуснали са си e-mail адреса по форумите и спам ботовете са ги налазили. После програмата периодично проверява за нова поща и публикува съобщенията на сайта. AdSense има и във вирус и антивирусните програми,там също отчитат печалби чрез листвоне на рекламите.

5. Функцията на Google.com - да следи в интернет дублирането на материали, листнати в нета. ако усети че дублажът е 100% копиран, Google го деиндексира и сваля материала от нета завинаги, особено ако заглавието на материала е копирано дословно. Оригиналът обаче няма шанс да бъде обещетен, защото материалите му са листнати в нета и са обществено свободни зони, достъпни до всеки заинтересован. Затова всичко изнесено в интернет се копира и се листва по 100 пъти на ден. Всеки може да копира статии и да си ги ползва в сайтовете си като не носи почти никаква отговорност,два са начините за оплакване единият от които,е обречен на крах а именно писмо към Google. Другият е да отправиш критиките си към хоста на копиращият и пак няма някаква твърда гаранция че нещата ще се променят.


следва.....











Гласувай:
14


Вълнообразно


1. andri - Новината че България он ер е собственик на куп сайтове е добра,
12.03.2016 12:54
но за да се популяризира един сайт се иска знания, умения и да умееш да се шерваш, там където трябва, а не там където искаш.

Google търсачките изкарват на първа страница блогове, форуми или сайтове чийто бот-тагове са налични в Гугъла. Колкото по-често таговете се засичат в Гугъл, толкова и блога, форума или сайта се рекламира (оптимизира) а СЕО го лансира по-напред.

За robots. се заговори още преди 3 години. Оттогава се оптимизират само постове, които не са криптирани или не са с JavaScript и/или CSS, и заради ограничения във файла не се котират добре. Колкото до robots така или иначе никога не е било добро работещо решение, защото така наречените лоши ботове, които трупат кофти трафик изобщо не се съобразяват с него. А пък ботовете на легитимните търсачки си мисля, че няма нужда да са описани в този файл. За мен най-доброто решение си остава rewrite rules спрямо web сървъра, което би свършило чудесна работа. . . . давате достъп до линка на постинга, сайта, форума или блога. Всеки клик реализира печалба за.....Ххххх, някой си във веригата. За Opencart се иска...знания. Шерването, също има значение. . . с кого споделяш блога,форума или сайта си в интернет.
цитирай
2. chen - ОМГ!!!!
12.03.2016 14:42
Нещо не видях къде е проблема с конкретните медии, които си изброила?
Ако говорим за мафия в медиите, то е странно кака пропускаш Свинските ПИКливи медии. Може би е добре да се насочиш към тях.
цитирай
3. marley - Мафията се представя в образа на "Октопод", огромен и с много тлъсти пипала
12.03.2016 18:28
2. chen - ОМГ!!!!
14:42
Нещо не видях къде е проблема с конкретните медии, които си изброила?
Ако говорим за мафия в медиите, то е странно кака пропускаш Свинските ПИКливи медии. Може би е добре да се насочиш към тях.
=========
ти разбра ли кой е собственик на блога? от статията какво разбра?

Chen не си схванал идеята!!

Тук не става въпрос за "пикливите медии" те пари не правят.

Октоподът е животно което се храни с много, много пари. Няма медия в България, която да е евтина. Най - новата измислена медия изобретена през 2011 г, лапна само за 2 години най - скъпите телевизии, които тръгнаха силно и после отпаднаха от играта. Проблем ако търсиш - това са непрекъснатите промени - смени на персонал, заплати и соиални придобивки.

Забележете : МВР скочи срещу реформите именно заради тези реформи които премахват социалните придобивки.

Проблема е и този че - ЕП,ЕС и ЕК предвиждат бъдещето на реформите - намаляне на социалните придобивки, намаляне на заплати - ставки - хонорари - до...минимум. Дори и да сме недоволни - няма как да променим нещата, защото те са вече закодирани - пришити отдавна, за да се сбъднат в бъдеще.

България Он Ер продължава да изкупува медии, които са пред фалит, умишлен или не дотам умишлен.
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - А България Он Ер
13.03.2016 04:55
е на групировката ТИМ.
Пари/Стока/Пари-крим. )))
цитирай
5. kozme - Идват реформи,които ще съкратят щатни бройки
14.03.2016 23:29
БНТ и БНР се сливат. От това сливане какво ще последва?

- съкращения
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930