Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2012 09:14 - Франчайз възможности
Автор: sibillav Категория: Бизнес   
Прочетен: 1928 Коментари: 0 Гласове:
3



 Много предприемачи избират да инвестират в установените възможности за франчайз. Получаването на франчайз предоставя на предприемачите  права да предлагат и продават продукти и услуги на бизнеса в рамките на определен район или населено място, в замяна на парична инвестиция.

Неограничен брой на франчайзи

Има достатъчно много франчайз оферти, които  отговарят на интересите на всеки франчайзополучател - предишен трудов опит и стремежи в бизнеса. Например,  предприемач в  здравеопазването може да се интересува от  франчайзи, които предоставят медицински услуги, като например грижи за възрастни хора, социален патронаж и др. Ресторантьорските франчайзи имат доста вариации - от възможност за бързо хранене до пълен набор от услуги.

Ако бъдещ франчайзополучател се интересува от занимания с  деца, има множество възможности. Франчайзите за детето са насочени към различни дейности - развлечения, здравеопазване, услуги за образованието.

Други възможности за франчайз включват почистване и поддръжка на домове, автомобилна индустрия, финанси и кафе. Както виждате съществуват огромни възможности и достатъчно разнообразие, което да покрие всички вкусове.

Размерът на парите, необходими за първоначална инвестиция, зависи от конкретния франчайз. Някои започват от 5-6000 $ и стигат до $ 20,000. Други обаче  изискват по-сериозно вложение, като например 100.000 $ или повече за първоначална инвестиция.

Повечето предприемачи са запознати с  формата на бизнес франчайзинга. Те са от типа  възможности, които позволяват на индивида да инвестира пари, за да получи правата за експлоатация в специфичен бизнес.

Други видове франчайзи включват името на марка или лицензиране на търговска марка, която осигурява на франчайзополучателя правото да използва логото или името на марката  за своите бизнес начинания. Пример за такъв франчаиз са автокъщите. Франчайзодателя  продава своите продукти на франчайзополучателя. След това се дава възможност  на франчайзо-получателя да продава конкретни продукти, като марка автомобил например под формата на дистрибуция.

Как работи франчайзинга

Индивидуалното инвестиране във франчайз е известно като франчайзополучател. Франчайзополучателя заплаща първоначална такса, за да закупи правата за франчайз. След първоначалното плащане е възможно  да продължат  плащания като процент от брутните продажби - това зависи от конкретния договор за франчайз.  В някои договори има клауза за еднократна ( генерална) такса и с това се приключва с този вид задължения.

В замяна на инвестицията, франчайзополучателя получава привилегии, които не са дадени на други предприемачи като доказан бизнес модел и наложили се на пазара марки, стоки или услуги. Също така,  получавате обучение, постоянна подкрепа от франчайзодателя и модел за установени бизнес практики.

Предприемачът трябва да следва стандартни насоки, установени от франчайзодателя. Насоките може да включват как франчайзополучателя може да работи под името на фирмата, къде може да продава стоките и да спазва изискванията за контрол на качеството.

Франчайзинга дава възможност на предприемачите да  скочат в света на бизнеса с относително малко средства. В замяна на инвестицията си, те получават утвърдена компания с доказан бизнес модел и съществуваща клиентска база. Освен това предприемачите получават корпоративен имидж и обучение. Най-важното е, че франчайзингът спестява  време и пари за изграждане на собствен нов бизнес, започвайки от нулата.

Източник:blogchenews.blogspot.com



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sibillav
Категория: Рецепти
Прочетен: 800048
Постинги: 237
Коментари: 206
Гласове: 463
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930